W ciepłej i wakacyjnej atmosferze odbywały się lipcowe Kazania na Górze. Pomimo urlopów, a może też dzięki nim, 29 lipca na katechezę o ZAZDROŚCI  przybyło 45 osób. Ks. Proboszcz Dariusz Jaślarz, proboszcz parafii w Manowie, dynamicznie i z ekspresją, zgłębiał ze słuchaczami treści jednego z 7 grzechów głównych.

ZAZDROŚĆ jest wprost 'przyspawana' do człowieka; jest tak powszechna że 'uprawiając" zazdrość człowiek nawet nie wie, że to czyni... Człowiekowi jest źle i smutno z powodu, iż nie jest w zasięgu posiadania kto posiada ktoś inny, a ludzka pomysłowość w tej materii jest nieograniczona... ZADROŚĆ nie omija ludzi wiary, to nie tylko stan frustracji, ale pewien stan ducha. Antidotum na zazdrość jest wdzięczność. Zachęcamy do wysłuchania w całości :)
Dziękujemy wszystkim, którzy przybyli na Górę Chełmską i z korzystali z katechezy organizowanej przez Fundację Przymierze - działającą z ramienia Sióstr Szensztackich.
Zapraszamy na kolejne spotkanie 26 sierpnia - ostatnia niedziela miesiąca. Katechezę i spotkanie poprowadzi ks. dr Piotr Skiba, ojciec duchowny i wykładowca WSD Koszalin.