Otwarta została WYSTAWA PLENEROWA: «Karol Wojtyła. #Narodziny» - to projekt, którego organizatorem w Koszalinie jest Fundacja Przymierze. Centrum Myśli Jana Pawła II w Warszawie stworzyło i udostępniło wystawę w wersji elektronicznej, natomiast Fundacja Przymierze na podstawie otrzymanej licencji przygotowała plansze wystawowe techniką kompozytów dibond (wielkość 70 cm x 100 cm), jak również zajęła się organizacją i promocją wydarzenia.

ZAPRASZAMY do udziału w katechezie przy Sanktuarium Przymierza oraz za pośrednictwem telewizji internetowej DOBRE MEDIA od godz. 15:30

Fundacja Przymierze z Góry Chełmskiej ZAPRASZA na WYSTAWĘ związaną z 100. rocznicą urodzin Karola Wojtyły - św. Jana Pawła II. Sejm i Senat Rzeczypospolitej Polskiej ogłosiły 2020 Rokiem Świętego Jana Pawła II - Człowieka szerzącego kulturę dialogu i spotkania, którego dialogiczna postawa a jednocześnie niezachwiana wiara w konieczność dążenia do prawdy, zarówno w relacjach między ludźmi, jak i między państwami, odegrała fundamentalną rolę w XX i XXI wieku. Papież rodziny i obrońca życia.

Projekt pastoralny, który w VIII edycji porusza temat wiary: "CREDO - CZY WIERZYMY W TO, CO WYZNAJEMY", odbył się 31 maja 2020 r. w uroczystość Zesłania Ducha Św. Katechezę «Bóg jest Miłością» poprowadził, ks. dr Radosław Suchorab - moderator i wykładowca WSD Koszalin.

Góra Chełmska - miejsce piękne i wyjątkowe, zachwyca ciszą i inspiruje, aby pełniej żyć...
Aktualna fotorelacja - MAJ 2020 - powstające Centrum Pielgrzymkowo-Turystyczne na Górze Chełmskiej w Koszalinie

"CREDO - CZY WIERZYMY W TO, CO WYZNAJEMY" - VIII edycja Od godz. 15:30 transmisja na żywo w Dobre Media Nowej Ewangelizacji

Katecheza z cyklu KAZANIA NA GÓRZE, dnia 31.05.2020 r., ze względu na trwające ograniczenia związane z pandemią ZAPRASZAMY do udziału w spotkaniu za pośrednictwem telewizji internetowej DOBRE MEDIA od godz. 15:30.

Planowana już od stycznia WYSTAWA biograficzna poświęcona 100. rocznicy urodzin Karola Wojtyły - św. Jana Pawła II została zatrzymana przez pandemię...
ALE ruszyły już prace przy wykonaniu ŚCIANY WYSTAWOWEJ stanowiącej zewnętrzną część Muzeum im. św. Jana Pawła II na terenie Centrum Pielgrzymkowo-Turystycznego na Górze Chełmskiej w Koszalinie. Potrzebujemy jeszcze ok. 1/2 tygodni, aby Państwa ZAPROSIĆ!

W ostatnim roku w znacznej mierze posunęły się prace zewnętrznej infrastruktury. Pozostało jeszcze do ukończenia główne wejście przy którym ma stanąć figura Matki Bożej Niepokalanej.
Możesz pomóc nam utorować drogę dla Maryi.

Czytaj dalej na stronie Sanktuarium Przymierza

Pomimo trwającego czasu epidemii koronawirusa, w niedzielę 26 kwietnia rozpoczęliśmy nowy cykl Kazań na Górze: "CREDO - CZY WIERZYMY W TO, CO WYZNAJEMY", katechezy w ramach VIII edycji projektu pastoralnego. Konieczna jednak była tymczasowa zmiana formuły naszych spotkań, ale dzięki internetowej telewizji Dobre Media były relacjonowane na żywo. Ze względu na trwające ograniczenia administracyjne związane z pandemią, dotyczące także gromadzenia się w przestrzeni liturgicznej, niemożliwa stała się nasza bezpośrednia obecność w Sanktuarium Przymierza na modlitwie, katechezie i wspólnotowym spotkaniu przy kawie. Wszyscy mamy nadzieję, że stopniowo będziemy mogli powrócić do bezpośrednich spotkań, gdy tylko stopniowo zniesione zostanie zachowanie dystansu społecznego...

Żywego już Pana widziałam, grób pusty
I świadków anielskich i odzież i chusty.
Zmartwychwstał już Chrystus, Pan mój i nadzieja,
A miejscem spotkania będzie Galilea."
(Sekwencja Wielkanocna)