REKLAMA dla Kawiarni Cafe Chełmska w ilości dwóch sztuk, zaprojektowana została przez Pracownię ArchTim w Koszalinie arch. Marek Jankowski. Tablice stalowe w kolorze czarno-złotym, nawiązują proporcjonalnie rozmiarami 50 cm x 50 cm, do wcześniej zaprojektowanych przez ArchTim kodów QR Wirtualny Przewodnik, projektu realizowanego również przez Fundację Przymierze. Tablice reklamowe "Kawiarnia Cafe Chełmska" umieszczono przy wejściu prowadzącym do Centrum Pielgrzymkowo-Turystycznego na Górze Chełmskiej w Koszalinie oraz przy samej Kawiarni Cafe Chełmska.

Bezpośrednio przy głównym wejściu do Kawiarni Cafe Chełmska zostały przygotowane, zakupione na przełomie kwiecień / maj 2024 a obecnie zamontowane, dwa niezbędne elementy wyposażenia w lokalu, który będzie obsługiwał przybywające osoby przez cały rok.
WIESZAK ścienny czarny typu Brachium ABIEL DESIGN Adrian Łątka zakupiony przez Fundację. Koszt: 718,00 zł brutto (słownie: siedemset osiemnaście złotych 00/100).
STOJAK na parasole typu Alberoni w kolorze czarnym, zakupiony przez Fundację Koszt: 269,00 zł brutto (słownie: dwieście sześćdziesiąt dziewięć złotych 00/100).

Rozpoczął się czas urlopów i wakacji, a nasze spotkania z cyklu Kazania na Górze: "DZIEŁA MIŁOSIERDZIA względem ciała i duszy" trwają cały czas. W czerwcu kolejny temat: "Wątpiącym DOBRZE RADZIĆ" - poprowadził - ks. dr Wojciech Parfianowicz, wykładowca i ojciec duchowny WSD Koszalin, redaktor Gościa Niedzielnego, rzecznik Kurii diecezji koszalińsko-kołobrzeskiej.

Kolejna realizacja w czerwcu 2024 związana była z wyposażeniem naszej Kawiarni Cafe Chełmska, porcelanowa zastawa cieszy ogromnie... Filiżanki porcelanowe Princess 80 ml / espresso oraz Princess 180 ml / cappuccino, na których znajduje się graficznie opracowane logo kawiarni przygotowane przez Studio Reklamy KRUART Grzegorz Kruk w Koszalinie. Ceramiczne nadruk logo Cafe Chełmska w kolorze delikatnego brązu nawiązuje do całościowego wystroju, aranżacji oraz nazwy kawiarni. Wybór filiżanek z logo był oczywiście związany z możliwością mycia zastawy w zmywarce. Logo wypracowane w Pracowni ArchTim Marek Jankowski w Koszalinie.

Realizujemy wyposażenie w Kawiarni Cafe Chełmska, tym razem podstawowa i wyjątkowa rzecz, poszukiwany i wybierany  profesjonalny automatyczny EKSPRES DO KAWY 2 grupowy Forma / Astoria, czarny z displayem i podświetleniem. Zakupiliśmy również dodatkowy system filtrów wraz z zapasowymi wkładami.

W Kawiarni Cafe Chełmska zostało profesjonalnie przygotowane kolejne pomieszczenie ZMYWALNIA, niezmiernie ważne w całości procesu przygotowania do działalności kawiarni. Zostały zamówione i wykonane meble gastronomiczne ze stali z blatami w pomieszczeniu zmywalni, zgodnie z projektem technicznym arch. Marka Jankowskiego. Elementy zostały wykonane z blachy nierdzewnej szlifowanej 0H18N9 o grubości 2 mm.

Czekamy na każdego z Was na Górze Chełmskiej na kolejnym wakacyjnym spotkaniu, które odbędzie się przy Sanktuarium Przymierza, dnia 30 czerwca 2024 r., godz. 15:00 Koronka i Nabożeństwo czerwcowe oraz KATECHEZA: "Wątpiącym DOBRZE RADZIĆ", poprowadzi ks. dr Wojciech Parfianowicz, wykładowca i ojciec duchowny WSD Koszalin, redaktor Gościa Niedzielnego, rzecznik Kurii diecezji koszalińsko-kołobrzeskiej.

Nasze majowe spotkanie z cyklu Kazania na Górze: "DZIEŁA MIŁOSIERDZIA względem ciała i duszy", to temat: "Nieumiejętnych POUCZAĆ" - poprowadził - o. dr Piotr Włodyga OSB, - biblista, trener komunikacji, benedyktyn ze Starego Krakowa w diecezji koszalińsko-kołobrzeskiej.

Po raz pierwszy nasza Fundacja Przymierze wzięła udział w Koszalińskim Festiwalu Organizacji Pozarządowych, którego organizatorem była Pracownia Pozarządowa.
W godz. 12.00-16.00 uczestniczyliśmy w wydarzeniu razem z innymi Stowarzyszeniami i Fundacjami przy swoim namiocie promocyjnym. Była to doskonała okazja do spotkania i integracji, możliwość prezentowania działalności i spotkania z mieszkańcami Koszalina. Fundacja Przymierze reprezentowana była przez s. Paulinę Małgorzatę Kopacz, prezes zarządu Fundacji oraz s. Sabinę.

Oczekujemy Was serdecznie na Górze Chełmskiej na kolejnym spotkaniu, które odbędzie się przy Sanktuarium Przymierza, 26 maja 2024 r., godz. 15:00 Koronka i Nabożeństwo majowe oraz KATECHEZA: "Nieumiejętnych POUCZAĆ",  poprowadzi o. dr Piotr WŁODYGA OSB, biblista, trener komunikacji, benedyktyn ze Starego Krakowa w diecezji koszalińsko-kołobrzeskiej.